Українці прислухаються найбільше до думки батьків та сім’ї ― опитування

Наступними за авторитетністю думки для українців є друзі, знайомі та священнослужителі. Трохи менше наші громадяни довіряють оцінкам колег по роботі, публічним людям та викладачам.

Для більшості українців (71%) батьки та сім'я є найбільшим авторитетом.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного компанією Research & Branding Group.

Компанія мала на меті дізнатися, хто є найбільшим авторитетом для українців. Дослідження дало змогу переконатися, що у трійку лідерів також входять друзі, знайомі (29%), священнослужителі (10%). До найбільш авторитетних груп, також відносяться колеги по роботі (7%). Далі йдуть публічні люди (4%), викладачі (3%), керівники (2%). Ще 8% респондентів вважає, що немає таких авторитетних груп, і 5% не змогли відповісти.

При цьому 64% українців, про нинішню ситуацію відносин батьків і дітей, повідомляють, що вони іноді можуть зрозуміти один одного, іноді ― ні. Практично в рівній мірі респонденти стверджують, що добре розуміють один одного, незважаючи на різний життєвий досвід (18%) і навпаки, що не можуть зрозуміти один одного (17%). Ще 2% не змогли відповісти

Так, 71% українців, щодо того скільки уваги приділяли батьки їх вихованню, стверджують, що саме стільки, скільки необхідно. 17% повідомляє, що їх вихованню приділяли занадто мало уваги і 10% навпаки ― занадто багато.

Довідка. У період з 25 квітня до 10 травня компанією Research & Branding Group проводилося соціологічне дослідження про те, хто є найбільшим авторитетом для українців. Збір інформації відбувався методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2077 респондентів. Очікувана середня похибка вибірки складає ± 2,2%.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді