На «Співочому полі» широко будуть представлені традиційні страви: біля 10 видів борщу, 15 видів вареників з різноманітною начинкою, млинці, гречаники ― «кобещаники», деруни з грибами, сиром, м’ясом, різні види печені, картопля фарширована м’ясом.
Національний музей народної архітектури та побуту України запрошує киян та гостей міста на «Свято українських страв», яке відбудеться 30 червня ― 1 липня 2012 р. з 12.00 до 17.00 години на «Співочому полі» музею.
Як анонсували організатори, у програмі передбачені такі заходи:
― на «Співочому полі» широко будуть представлені традиційні страви: біля 10 видів борщу, 15 видів вареників з різноманітною начинкою, млинці, гречаники ― «кобещаники», деруни з грибами, сиром, м’ясом, різні види печені, картопля фарширована м’ясом тощо;
― корчма «Ярівці», ресторан «Тарас Бульба» і інші ресторани запропонують широкий асортимент української традиційної кухні. Ви зможете познайомитися з технологією приготування забутих страв, напоїв, наливок та записати втрачені рецепти.
― на святі виступатимуть кращі аматорські фольклорні колективи України. Ви зможете взяти участь у різноманітних конкурсах: «Хто перший з’їсть борщ», «Хто швидше зліпить вареник», «Хто перший з’їсть вареники», «Відібрати потрібний набір овочів для борщу і їх нарізати». «Які страви готуються на Різдво?», «Які продукти кладуться на освячення у Великодній кошик?» «Назвати обов’язкові поминальні страви».
Чи не найбільше запитань, які надходять до нашого видавництва, стосуються оплати праці педагогів та педагогічного навантаження. Розглянемо найпоширеніші. Відповіді — за матеріалами журналу "Практика управління закладом освіти"
З’ясуємо, як змінилося педагогічне навантаження працівників закладів дошкільної освіти після набрання чинності новим Законом про дошкільну освіту, як співвідноситься педагогічне навантаження і робочий час. Ознайомтеся з таблицею, у якій ми порівняли нинішній обсяг педнавантаження працівників ЗДО з тим, що був раніше
Ознайомтеся зі змістом та основними вимогами Інструкції з діловодства у закладах загальної середньої освіти. Акцентуємо увагу на тому, що потрібно знати керівнику закладу
З’ясуємо, що таке строковий трудовий договір і чому навколо нього стільки суперечок: варто чи ні його укладати, хто від цього виграє, хто програє, наскільки він є корисним для працівника чи роботодавця
З’ясуємо, як проєктують штатний розпис дошкільного закладу і які зміни врахувати згідно з новим Законом про дошкільну освіту та новими Типовими штатними нормативами. Допоможемо вам внести зміни в штатний розпис, обрати форму та заповнити її без помилок