Обговорюємо Положення про конкурсний відбір проектів підручників для учнів загальноосвітніх навчальних закладів

МОН України запрошує долучитися до громадського обговорення Положення про конкурсний відбір проектів підручників для учнів загальноосвітніх навчальних закладів

У МОН України оприлюднили  Положення про конкурсний відбір проектів підручників для учнів загальноосвітніх навчальних закладів для громадського обговорення.

Положення визначає порядок проведення конкурсного відбору рукописів або оригінал-макетів підручників для учнів (далі — Конкурс) з навчальних предметів інваріантної складової типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів із навчанням українською мовою, а також мовами національних меншин (крім перекладних), у тому числі загальноосвітніх навчальних закладів з поглибленим вивченням навчальних предметів.

Відповідно до порядку Конкурс проводитиметься окремо для кожного класу у два етапи.

На першому етапі проводитиметься експертиза електронних версій проектів підручників. На другому — вибір підручників, яким надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України», загальноосвітніми навчальними закладами за електронними версіями оригінал-макетів (з подальшим замовленням та фінансуванням у встановленому законодавством порядку).

Формуванням конкурсного переліку навчальних предметів та назв підручників, а також оприлюднення інструктивно-методичних матеріалів для проведення експертизи електронних версій підручників та їх вибору школами займатимуться МОН України спільно з Інститутом модернізації змісту освіти.

Пропозиції та зауваження можна надсилати поштою за адресою  03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського та на електронні скриньки [email protected][email protected].

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді