Міжнародний проект з організації роботи з неповнолітніми правопорушниками завершився

Проект дав добрий старт щодо спільної роботи з громадськими організаціями. Досвід роботи, напрацьований у рамках експерименту, важливий не тільки для шкіл соціальної реабілітації, а й для інших навчальних закладів, для батьків.

Міністерством освіти і науки, молоді та спорту спільно з Всеукраїнською фундацією «Захист Прав Дітей» та Нідерландською секцією Міжнародної організації «Міжнародний захист Дітей» проведено заключну конференцію в рамках проекту «Створення передумов для реформування закладів соціальної реабілітації для неповнолітніх правопорушників, котрі не досягли віку кримінальної відповідальності,  в Україні».

У виступі він зосередив увагу на таких аспектах спільної діяльності в рамках проекту:  по-перше, проект дав добрий старт щодо спільної роботи з громадськими організаціями; по-друге, досвід роботи, напрацьований у рамках експерименту, важливий не тільки для шкіл соціальної реабілітації, а й для інших навчальних закладів, для батьків. Особливий наголос було зроблено на необхідності створення єдиного європейського освітнього середовища.

У своєму виступі Перший секретар  Посольства Королівства Нідерландів в Україні Маріша Пехачек подякувала Міністерству освіти і науки, молоді та спорту за плідну спільну працю, за підтримку проекту, який мав велике значення для розроблення пропозицій до українського законодавства, для розробки методичного забезпечення діяльності шкіл соціальної реабілітації. Водночас Маріша Пехачек вказала на позитивні зрушення щодо організації роботи шкіл соціальної реабілітації, задіяних в експерименті,  з дітьми з девіантною поведінкою та з неповнолітніми правопорушниками. Розроблення навчально-методичного забезпечення, навчання колективів експериментальних шкіл соціальної реабілітації сприятиме швидкому поверненню цих дітей до повноцінного життя.   

Напрацьованим досвідом організації роботи з неповнолітніми правопорушниками та дітьми з девіантною поведінкою поділився директор Фонтанської школи соціальної реабілітації В’ячеслав Баранов.

Про роль психологічної служби у вихованні дітей, системність психолого-педагогічного супроводу дітей з девіантною поведінкою розповів Віталій Панок, директор Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи.

З висновками щодо напрацювань у рамках проекту експертної комісії учасників конференції ознайомив Олександр Беца, старший менеджер МФ «Відродження».

Досвід роботи за час діяльності проекту «Створення передумов для реформування закладів соціальної реабілітації для неповнолітніх правопорушників, котрі не досягли віку кримінальної відповідальності, в Україні» презентували представники Всеукраїнської Фундації «Захист Прав дітей» Євгенія Павлова та Юрій Луценко.

В обговоренні результатів роботи взяли участь Олексій Лазаренко, начальник кримінальної міліції у справах дітей МВС України, Віра Шинкаренко, представник МОНмолодьспорту, члени експертної групи від Королівства Нідерландів. За результатами конференції розроблено низку важливих рекомендації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді