Медики радять українцям вакцинуватися від грипу

Загалом медики радять лікувати грип за допомогою препаратів із доведеною активністю проти вірусу грипу ― лише вони здатні вплинути і припинити розмноження хвороби в організмі. Вчасне використання противірусних препаратів за призначенням лікаря здатне скоротити період хвороби, полегшити її перебіг та запобігти розвитку ускладнень.

У Головному управлінні охорони здоров’я нагадали населенню, що волога погода завжди сприяє розповсюдженню вірусних захворювань, у тому числі й грипу.

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

Окрім того у профільному управління зазначили, щорічна вакцинація є найефективнішим засобом для захисту організму від вірусів грипу. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною.

«Найкращий час для проведення вакцинації ― напередодні грипозного сезону: у вересні та жовтні. Якщо такої можливості немає зараз, то вакцинуватися можна і впродовж усього сезону», ― наголосили медики.

Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей відвернути смертельні наслідки хвороби. Усі засоби профілактики грипу мають особливе значення для: дітей до 5 років (особливо до 2 років), вагітних жінок, людей віком від 65 років, осіб з надмірною вагою, хворих на тяжкі хронічні захворювання, а також людей, що перебувають на імуно-супресивній терапії.

Існують й професійні групи ризику: медичні працівники, вчителі й вихователі, продавці, водії громадського транспорту, усі, хто працюють в багатолюдних місцях. У цих людей немає ніякої можливості уникнути перебування поряд із хворими, тому для них особливе значення мають усі без винятку засоби інфекційного контролю і профілактики грипу.

У профільному управлінні наголосили, що за детальнішою інформацією про вакцинацію грипу слід звернутися до свого лікаря.

Загалом медики радять лікувати грип за допомогою препаратів із доведеною активністю проти вірусу грипу ― лише вони здатні вплинути і припинити розмноження хвороби в організмі. Вчасне використання противірусних препаратів за призначенням лікаря здатне скоротити період хвороби, полегшити її перебіг та запобігти розвитку ускладнень. Також допомагають препарати, що пом’якшують симптоми. Вони не діють на вірус, але полегшують стан хворого, знижують жар, нежить, біль у горлі, кашель, головний біль та біль у м’язах.

Зауважимо, що під час грипу необхідно пити багато рідини. Їжа повинна бути легкою і нежирною, однак примушувати хворого їсти не потрібно.

Важливо знати, що грип не лікується за допомогою антибіотиків. Вони не створюють жодної протидії вірусам, оскільки призначені виключно для боротьби з бактеріальними інфекціями. Також безсилими є гомеопатичні препарати, імуностимулятори, імуномодулятори та народні засоби.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді