Забаганки сучасних українських дітей — дослідження

Смартфон, планшет і гроші витіснили зі списку улюблених подарунків ноутбук і комп'ютер. «Мобільність» (наявність стільникового) дітей постійно зростає: із 35% в 2006 році до 61% у 2012.

Майже всі діти у великих містах України (96%) мають вдома персональний комп'ютер, із них 92% має можливість виходу в мережу Інтернет. Більшість, а саме 80% таких дітей зареєстровані у соціальній мережі Вконтакте. І це не тільки підлітки ­­­­­­­— це і 4-та 6-річні діти.

Такі результати опитування, яке провели серед 700 українських хлопчиків та дівчаток.

На думку дітей, найбільше реклами — в інтернеті, ніж на транспорті, в метро або в поштовій скриньці, але їй ще далеко до реклами по телевізору. При цьому 74% дітей зазначили, що взагалі не читають журнали.

Смартфон, планшет і гроші витіснили зі списку улюблених подарунків ноутбук і комп'ютер. «Мобільність» (наявність стільникового) дітей постійно зростає: із 35% в 2006 році до 61% у 2012.

Збільшується і дитяча кишеня — сьогодні на кишенькові витрати у дітей та підлітків є у межах 15-30 гривень на тиждень. Якщо зазирнути у дитячий кошик самостійних покупок, то як і раніше побачимо там морозиво, чипси, шоколадні батоночики, сухарики, газовану воду, жуйки, дрібну канцелярію, диски з іграми та музикою, косметику, різні фенечки і модні аксесуари, брелоки та журнали.

П'ятірка місць, де крім школи, вдома і двору можна знайти молоду цільову аудиторію — це кафе швидкого харчування, дискотека, кіно, атракціони і комп'ютерні клуби.

Довідка. Агентство Kids Market Consulting опублікувало портрет сучасної дитини. 700 дітей від 4 до 16 років запитали про те, чим вони займаються у вільний час, що дивляться по ТБ, як користуються комп'ютером, куди ходять в інтернет, що думають про рекламу, скільки витрачають грошей і багато-багато іншого.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді