Всеукраїнська програма освіти для демократичного громадянства «Демократична школа»

До 30 грудня 2015 року триває прийом заявок на участь у Всеукраїнській програмі освіти для демократичного громадянства «Демократична школа»

Всеукраїнська програма освіти для демократичного громадянства «Демократична школа» (далі — Програма «Демократична школа») запрошує до співпраці педагогів, які мотивовані запроваджувати системні демократичні зміни у школі.

Програма «Демократична школа» — це проект, спрямований на поглиблення культури демократії у школі шляхом підтримки подальшої демократизації та децентралізації шкільного врядування, пропагування державно-громадського партнерства і розвитку демократичного середовища у школі, а також сприяння організації навчально-виховної роботи на принципах освіти з прав людини та демократичного громадянства.

Структура Програми «Демократична школа» передбачає поглиблення суспільної єдності та діалогу між різними регіонами України через налагодження партнерських зв’язків між школами.

Програма «Демократична школа» реалізовується Європейським Центром імені Вергеланда (м.Осло) спільно з МОН України та Радою Європи.

Участь у Програмі «Демократична школа» можуть взяти команди у складі 4 осіб:

1) директор школи чи заступник директора, відповідальний за виховну роботу

2) вчитель

3) представник батьківського комітету школи

4) представник місцевої влади або неурядової організації, що співпрацює зі школою.

32 відібрані шкільні команди пройдуть вступний тренінг у березні 2016 з демократичного розвитку школи, після чого з ними упродовж 2016-2017 навчального року працюватимуть консультанти, які допоможуть їм здійснити оцінку потреб для демократичних змін у школі й надаватимуть підтримку у розробці та реалізації шкільних проектів, а також у налагодженні партнерства з громадою та співпраці між школами із різних областей України.

Проживання, харчування та транспортні витрати, пов’язані з тренінгом, покривають організатори.

Подати заявку на участь можна до 30 грудня 2015 року за посиланням.

Більше інформації про Програму «Демократична школа» за посиланням.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді