Плата за навчання у закладах естетичного виховання залишиться незмінною

Представник Міністерства культури Іван Походзей запевнив, що вартість навчання у музичних школах та інших закладах естетичного виховання до кінця року не буде підвищено.

Вартість навчання у закладах естетичного виховання до кінця 2013 року залишиться незмінною. Про це повідомив начальник відділу аналізу та прогнозування діяльності навчальних закладів Міністерства культури України Іван Походзей.

"Плата, принаймні до кінця цього року однозначно залишиться такою ж. Якщо буде прийматись якесь урядове рішення, то звісно, воно буде вводитись із нового навчального року", — сказав держслужбовець.

І. Походзей наголосив, що лист Міністерства фінансів України від 28 січня 2013 року, яким рекомендується підвищити плату за навчання у школах естетичного виховання до рівня собівартості, не набув чинності, адже немає погодження із багатьма відомствами. Міністерство культури планує провести нараду із начальниками обласних відділів культури, під час якої буде визначено узгоджену позицію у питанні підвищення плати за навчання.

За словами держслужбовця, нині в Україні працює близько 1 тис. 466 початкових мистецьких шкіл, які відвідує майже 335 тис. учнів. Вартість навчання наразі у середньому складає 55,3 грн. на місяць.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів надіслало лист Міністерству культури щодо оптимізації мережі та переведення на самоокупність закладів культури. Пропонувалося підвищити плату за навчання у мистецьких школах з кількох десятків до кількох тисяч гривень на місяць. Проти цього виступили батьки, працівники мистецьких шкіл та представники Міністерства культури.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді