К. Грищенко провів інтерактивний урок «Вища освіта — свідомий вибір»

25 квітня 2013 року Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко зустрівся з учнями України. За допомогою інтернету посадовець провів інтерактивний урок на тему «Вища освіта — свідомий вибір».

Віце-прем’єр-міністр України К. Грищенко в рамках інтерактивного уроку поспілкувався з учнями загальноосвітніх навчальних закладів України.

Темою зустрічі з українськими школярами стала «Вища освіта — свідомий вибір». Відкритий урок відбувався в онлайн режимі через інтернет, повідомляє Урядовий портал.

Спеціальні веб-камери було встановлено у школах, ліцеях та гімназіях 9 українських міст – Київ (школа №155), Дніпропетровськ (ліцей інформаційних технологій), Донецьк (ліцей-інтернат «Ерудит»), Запоріжжя (гімназія № 31), Львів (Львівський фізико-математичний ліцей), Одеса (Овідіопольський навчально-виховний комплекс), Сімферополь (школа №31), Харків (Обласна спеціалізована школа-інтернат «Обдарованість») та Чернівці (гімназія № 7).

Спілкуючись зі школярами, Віце-прем’єр-міністр поділився своїм досвідом навчання у київській спеціалізованій школі №155. «Свого часу в старших класах у мене сформувалася стійка мрія стати дипломатом. Тому у випускних класах я свідомо налягав на поглиблене вивчення англійської мови та історії — предметів, які мали першочергове значення для вступу до профільного вищого навчального закладу і володіння якими було для мене опорою всі роки протягом всіх років роботи на зовнішньополітичному напрямі. Що стало важливим чинником у моїй кар’єрі — це намагання планувати своє життя на перспективу», —підкреслив К.Грищенко.

Окрім того, Віце-прем’єр дав декілька порад учням при виборі вищої освіти.  «Моя порада вам: чітко окреслити для себе пріоритетні дисципліни. І виходячи з того, які предмети для вас є цікавішими і до яких з них у вас кращі здібності, обирати і профіль вищої освіти. Причому, відразу хочу підкреслити, володіння хоча б англійською в сучасних умовах є необхідністю для всіх, навіть якщо хтось з вас хоче стати лікарем, програмістом або інженером», — сказав посадовець.

Під час відкритого уроку Віце-прем’єр-міністр України відповів на питання учнів з 9 міст України.

Відео дивіться за посиланням.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді