Петриківський розпис буде включено до всесвітньої спадщини людства?

Петриківський розпис може отримати статус всесвітньої нематеріальної спадщини людства. Це питання буде вирішено у грудні 2013 року на засіданні ЮНЕСКО у Баку (Азербайджан).

Петриківський розпис номіновано на включення до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Комітет Всесвітньої спадщини Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) вперше розгляне питання щодо місця Петриківського розпису у всесвітній спадщині людства.

Статус українського декоративно-орнаментального народного малярства буде визначено у м. Баку (Азербайджан) на засіданні комітету ЮНЕСКО, що відбудеться у грудні 2013 року.

Зазначимо, що у рамках міжнародного промо-туру Петриківського розпису проводиться серія виставок за кордоном. У червні 2013 року було представлено найбільшу виставку у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі. Крім того, ведуться переговори про організацію виставок у Китаї та Японії.

Нагадаємо, що під час сесії у червні 2013 року у м. Пномпень (Королівство Камбоджа) два українських культурних об’єкти (Херсонес Таврійський та дерев’яні церкви Карпатського регіону) було включено до світової спадщини ЮНЕСКО.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді