На учнів 5-х та 10-х класів чекає моніторинг якості загальної середньої освіти

Інститут інноваційних технологій і змісту освіти проведе моніторингу якості загальної середньої освіти у 5-х та 10-х класах загальноосвітніх навчальних закладів з предметів інваріантної складової типових навчальних планів.

У жовтні 2013 року буде проведено моніторинг якості загальної середньої освіти за результатами навчання учнів у початковій та основній школі.

Моніторинг здійснюватиметься у 5-х та 10-х класах загальноосвітніх навчальних закладів з предметів інваріантної складової типових навчальних планів.

Учні 5-х класів складатимуть тести з п’яти навчальних предметів: 14 жовтня — математика; 16 жовтня — українська мова; 18 жовтня — я і Україна (громадянська освіта), основи здоров’я — комбінований тест; 22 жовтня — іноземна мова; 24 жовтня  — російська мова.

Для учнів 10-х класів передбачено десять контрольних робіт за наступним графіком: 14 жовтня — українська мова; 15 жовтня — алгебра; 16 жовтня — біологія; 17 жовтня — іноземна мова; 18 жовтня — хімія; 21  жовтня — історія України/всесвітня історія; 22 жовтня — геометрія; 23 жовтня — географія; 24 жовтня — фізика і, нарешті, 25 жовтня — технології.

Міністерство освіти і науки України рекомендує перебудувати навчально-виховний процес у визначені дні таким чином, щоб провести моніторинг з певного навчального предмета.

Перед початком кожного уроку, на якому буде проводитися моніторинг, учні повинні дати відповіді на запитання анкети, розміщеної у бланку відповідей з відповідного навчального предмета. Час для заповнення анкет не враховується до 45 хвилин, відведених учням для виконання тесту.

Варіанти тестів для виконання їх учнями будуть оголошені о 12.00 напередодні дня, визначеного графіком проведення моніторингу. Якщо моніторинг проводитиметься у понеділок – варіанти будуть оголошені в останній перед цим робочий день (п’ятницю).

Кожен учень виконуватиме один з чотирьох оголошених варіантів тесту і для виконання роботи використовує бланк відповідей із збірника завдань.

У день проведення моніторингу правильні відповіді до завдань тестів з відповідних навчальних предметів о 14.00 — будуть розміщені в інтернеті на веб-сайтах Міністерства освіти і науки України, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти та Національної академії педагогічних наук України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді