Дієтичне харчування — актуальне питання організації харчування в дитячому садку

Організація дієтичного харчування потребує копіткої роботи працівників дошкільного навчального закладу, які опікуються цим питанням.

У дошкільних навчальних закладах дієтичне харчування використовують як супровідний метод лікувально-профілактичних, терапевтичних або щадних заходів для нормалізації роботи тієї чи тієї системи чи органів дошкільника.

Дієтичне харчування грунтується на загальних принципах раціонального харчування та має враховувати особливості захворювання дитини.

Згідно з Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 № 298/227 (із змінами), основними критеріями ефективності застосування дієтхарчування є:

  • видужання, зниження частоти хронічних захворювань;
  • поліпшення загального самопочуття дитини (зниження стомлюваності, підвищення настрою і загального тонусу організму);
  • поліпшення показників морфологічного стану крові;
  • поліпшення інших клініко-біохімічних фізіологічних показників. 

У свіжому номері вашого улюбленого фахового журналу «Медична сестра дошкільного закладу» мова піде про особливості призначення дієти дошкільнику, продукти і страви, що рекомендовані для різних дієт.

Вебінар ВМДЗ

Статті за темою

Усі статті за темою

Вступна кампанія 2025: що потрібно знати вже зараз

За якими правилами відбуватиметься вступна кампанія 2025 року, що зміниться у державній підсумковій атестації (ДПА), як держава планує з допомогою НМТ 2025 вдовольнити потреби ринку праці? Читайте далі
36

Комплекси вправ ранкової гімнастики для дітей

Пропонуємо комплекси вправ ранкової гімнастики для різних вікових груп дошкільників. Зможете скористатися інфографікою, щоб зацікавити дітей та формувати у них звичку до фізичної активності.
50

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді