Дієтичне харчування — актуальне питання організації харчування в дитячому садку

Організація дієтичного харчування потребує копіткої роботи працівників дошкільного навчального закладу, які опікуються цим питанням.

У дошкільних навчальних закладах дієтичне харчування використовують як супровідний метод лікувально-профілактичних, терапевтичних або щадних заходів для нормалізації роботи тієї чи тієї системи чи органів дошкільника.

Дієтичне харчування грунтується на загальних принципах раціонального харчування та має враховувати особливості захворювання дитини.

Згідно з Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 № 298/227 (із змінами), основними критеріями ефективності застосування дієтхарчування є:

  • видужання, зниження частоти хронічних захворювань;
  • поліпшення загального самопочуття дитини (зниження стомлюваності, підвищення настрою і загального тонусу організму);
  • поліпшення показників морфологічного стану крові;
  • поліпшення інших клініко-біохімічних фізіологічних показників. 

У свіжому номері вашого улюбленого фахового журналу «Медична сестра дошкільного закладу» мова піде про особливості призначення дієти дошкільнику, продукти і страви, що рекомендовані для різних дієт.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді