Урочистості з нагоди Всеукраїнського дня дошкілля

27 вересня 2013 року в Київському палаці дітей та юнацтва відбулося святкування Всеукраїнського дня дошкілля.

Уже другий рік поспіль 27 вересня працівники дошкільної освіти України відзначають професійне свято на державному рівні. Дошкільна освіта є первинною ланкою єдиної системи виховання та навчання, якій присвячують життя ті люди, які всім серцем розуміють дітей і віддають їм частинку своєї душі. 

Відзначення Всеукраїнського дня дошкілля — це вагомий внесок у підвищення престижності професії працівників дошкільних навчальних закладів, об’єднання потенціалу дошкільної освіти всіх регіонів України та належна увага до дошкільного дитинства. 

Урочистості розпочалися з масштабної виставки творчих робіт педагогів та вихованців дитячих садків з усіх регіонів нашої держави та виставки-ярмарку освітянських видань. Гостей та учасників заходу вразило розмаїття неперевершених творчих технік, яскравість і оригінальність ідей та зліт фантазії маленьких творців, за здобутками яких завжди стоїть наполеглива і натхненна праця їхніх вихователів. І вся ця краса втілюється в життя завдяки ґрунтовному методичному супроводу, постійному обміну перспективним досвідом, який поширюється країною через фахові видання. Так, на виставці було презентовано першу експертно-правову систему «Експертус Дошкільний заклад», що забезпечить керівника дошкільного навчального закладу необхідною інформацією для оперативного та правильного розв’язання будь-яких управлінських завдань. 

Із професійним святом працівників дошкілля України привітав заступник міністра освіти і науки — керівник апарату Олексій Дніпров. У своєму вітальному слові він зазначив, що авторитет дошкільної освіти значно виріс, свідченням чого є довіра батьків, яка з кожним роком зростає. Тільки в 2013 році додатково відкрили 250 дитячих садків та 150 навчально-виховних комплексів, нині в Україні функціонують 16 664 дитячі садки. До того ж Олексій Дніпров акцентував на здобутках видавничої справи з питань дошкілля, зокрема поінформував про те, що комісією науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України розглянуто довідник «Організація харчування дітей у дошкільних закладах». Це очікувана і практично корисна «настільна книга» працівників дошкільних навчальних закладів України, які опікуються дитячим харчуванням. 

Під час заходу нагороджено переможців Всеукраїнського конкурсу «Вихователь року». Переможцем третього Всеукраїнського конкурсу (заключного) туру професійної майстерності педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів «Вихователь року» 2013 року та володарем першого місця стала Олена Чічігіна, вихователь ДНЗ № 403 м. Донецьк. Друге місце в конкурсі посіли Іванна Малай, вихователь ДНЗ с. Бабин Чернівецької області; Наталія Прудова, вихователь ДНЗ комбінованого типу «Ладушки». Володарями третього місця конкурсу стали Тетяна Линник, вихователь ДНЗ № 10 м. Луцьк; Юлія Пройдакова, вихователь ДНЗ №427 м. Харків. 

Ніна Омельяненко, голова правління Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти», щиро привітала усіх працівників дошкілля і під гучні оплески залу вручила головам місцевих осередків подяки за активну життєву позицію та сприяння професійному зростанню працівників дошкільної освіти. 

Приємним подарунком для гостей заходу став незабутній концерт творчих дитячих колективів, які приїхали привітати працівників дошкільної освіти зі всіх куточків України. 

Тож щиро вітаємо вас, дорогі освітяни дошкілля, зі святом! Бажаємо вам міцного здоров’я, родинного благополуччя, любові, здійснення мрій та подальших успіхів!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді