Дітей познайомили з толерантністю

У Києві стартував проект «Толерантність», покликаний сформувати толерантне ставлення дітей до людей, які мають обмежені можливості. Заняття, проведене на презентації проекту, складалося з трьох частин і було дуже пізнавальним для юних слухачів.

Проект «Толерантність» розпочав свою роботу в Літературно-меморіальному музеї-квартирі П.Г. Тичини. Головна мета проведення проекту — сформувати толерантне ставлення здорових дітей до людей з обмеженими можливостями.

Не дивлячись на численні тематичні заняття у школах, «круглі столи» та конференції, організовані на рівні департаментів та управлінь освіти, результати соціологічних досліджень показують, що таких заходів недостатньо.

Виходячи з цього, працівники музею-квартири започаткували соціально-педагогічний проект «Толерантність», який презентували разом з учнями четвертого класу школи № 57 міста Києва.

Заняття складалося з трьох частин.

Спочатку дітям запропонували ПОСЛУХАТИ мультфільм для незрячих, а потім подивитися його, щоб відчути все розмаїття фарб і форм намальованої історії.

У рамках другої частини діти вдягали на очі пов’язки та йшли до музею-квартири, де вони слухали розповідь і торкалися руками окремих предметів. Вдруге діти оглянули музей повноцінно, знявши стрічки зі своїх очей.

Нарешті, у  третій частині заняття юні учасники презентації створювали веселі та оптимістичні малюнки, використовуючи під час виконання творчого завдання яскраві спогади та враження. Про те, як вони це робили, розкажуть світлини.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді