Педагоги позашкілля підбили підсумки 2013 року

20 листопада 2013 року відбувся Всеукраїнський форум працівників позашкільної освіти. Учасники заходу заслухали звіти керівників обласних управлінь освітою, обговорили актуальні питання та підбили підсумки Року дитячої творчості.

20 листопада педагоги позашкілля зібралися на Всеукраїнському форумі працівників позашкільної освіти для підбиття підсумків роботи у 2013 році.

У заході взяли участь заступник міністра освіти і науки України Борис Жебровський, уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, заступник керівника Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань-керівник управління з питань гуманітарної політики Адміністрації Президента України Василь Лукомський, перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України Володимир Луговий, начальник відділу навчальних закладів Міністерства культури України Тетяна Колос.

Учасники форуму заслухали звіти керівників обласних органів управління освітою. Доповідачі зосередили увагу на питаннях якісного розвитку мережі позашкільних навчальних закладів, зміцнення навчально-методичної та матеріально-технічної бази, удосконалення системи підготовки та підвищення кваліфікації кадрів позашкільної освіти, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Крім того, керівники обласних органів управління освітою розповіли про реалізацію місцевих цільових програм розвитку позашкільної освіти. Так, Радою Міністрів АР Крим щорічно виділяється 100 стипендій та 509 грошових премій для талановитих школярів від Верховної Ради АР Крим. А на Харківщині запроваджено щорічну стипендію для керівників гуртків для підняття престижу педагогічного працівника позашкілля.

Учасники заходу також зупинилися на питаннях розвитку позашкільних закладів на базі освітніх округів та створення очно-дистанційних шкіл, що дозволило б вирішити проблему доступності позашкільної освіти для дітей з особливими потребами та дітей, які проживають у сільській місцевості.

Як і було заплановано, після засідання учасники форуму працювали у семи творчих лабораторіях, де підбили підсумки Року дитячої творчості та обговорили плани виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти — майбутнє України».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді