Доопрацьовано проект Закону України «Про освіту»

Доопрацьований проект закону «Про освіту» передбачає впровадження 12-річної загальної середньої освіти та проведення ЗНО для випускників 9-х класів, починаючи з 2018 року

У МОН України провели роботу з доопрацювання проекту закону «Про освіту». Ознайомитися із законопроектом можна на сайті Верховної Ради України.

Упровадження 12-річної загальної середньої освіти заплановано на 2018 рік. У цьому році також буде запроваджено проведення ЗНО для випускників 9-х класів.

Законом передбачено добровільну сертифікацію педагогічних працівників. Вона включатиме перевірку знань (тестування) з навчального предмета, педагогічної теорії та володіння педагогічною майстерністю.

Тестування проводитимуть на базі регіональних центрів оцінювання якості освіти. Комісію формуватимуть з представників навчального закладу, де працює вчитель, та місцевих органів управління освітою. Саме тестування буде подібним до атестації педагогічних працівників.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді