Автономія дошкільного навчального закладу

У грудневому номері журналу «Практика управління дошкільним закладом» представлено механізми налагодження державно-громадського управління дошкільною освітою, особливості організації діяльності бухгалтерської служби ДНЗ та багато іншої корисної інформації.

Тема грудневого номера журналу «Практика управління дошкільним закладом» — автономія дошкільного навчального закладу.

На цю тему нас надихнув візит до міста Дніпродзержинськ Дніпропетровської області, де ми познайомилися з людьми, які не лише виконують свої посадові обов’язки. Так, управління освіти і науки Дніпродзержинської міської ради тісно взаємодіє з трудовими колективами дошкільних навчальних закладів та громадськістю в управлінні дошкільною освітою.

Завдяки такій взаємодії створені належні умови для прийняття найефективніших управлінських рішень, оперативного розв’язання актуальних проблем, творчого підходу до виконання професійних обов’язків.

У цьому номері зібрано матеріали щодо такого складного питання, як організація діяльності бухгалтерської служби дошкільного навчального закладу. Адже поняття «автономія дошкільного навчального закладу» означає насамперед фінансову самостійність дошкільного навчального закладу, без чого будь-який керівник не має достатньої свободи дій задля реалізації своїх планів.

У публікації «Державно­-громадське управління дошкільною освітою» представлено досвід налагодження взаємодії державних органів, колективів дошкільних навчальних закладів та громадськості в управлінні дошкільною освітою. У ній розглянуто мету та принципи державно-громадського управління, його результати.

Автори статті «Віртуальна подорож дошкільним навчальним закладом» діляться з читачами досвідом реалізації проекту «Електронний дошкільний навчальний заклад». У цій публікації розглянуто особливості змістового наповнення інтернет-сторінки дошкільного навчального, види 3D-панорам та порядок їх створення.

Усе це та багато іншої корисної та цікавої інформації — на сторінках журналу «Практика управління дошкільним закладом».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді