У столиці відкрили енергоефективний дитячий садок

У Києві урочисто відкрито енергоефективний дитячий садок. На переконання посадовців, оновлений навчальний заклад стане прикладом комплексної термосанації та модернізації будівлі соціального призначення.

25 грудня 2013 року у Києві відбулося урочисте відкриття оновленого після проведення енергоефективних заходів дошкільного навчального закладу № 99.

У заході взяв участь виконуючий обов’язки голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко, який оглянув харчоблок, теплопункт, групові приміщення, а також поспілкувався з вихователями цього навчального закладу.

Реконструкція дитячого садка, збудованого у 1967 році, розпочалася у червні 2013 року. Передбачалося проведення цілого комплексу заходів, завдяки яким ця установа мала стати енергоефективною.

За підсумками проведених робіт, у навчальному закладі проведено ремонт і утеплення даху, стін, оновлено фасад, харчоблок, медпункт, пральню, спортивну і музичну зали, групові приміщення. Крім того, забезпечено заміну системи опалення і технологічного обладнання, повідомляє офіційний інтернет-портал КМДА.

На переконання посадовців, здійснені заходи дозволять суттєво скоротити енерговитрати.

«Усі садочки, які були введені в експлуатацію у цьому році, відповідають сучасним стандартам. Це стосується і оновленого енергоефективного дитячого садочка № 99. У цьому закладі все зроблено з любов’ю до дитини, з розумінням її потреб і при цьому він дозволяє економити бюджетні кошти, раціонально використовуючи енергоресурси. Ми сподіваємося у майбутньому залучати до реалізації таких проектів інвесторів. Це допоможе оновити освітні заклади міста, зробити їх комфортними для навчання та заощадити міські кошти», — зазначив Анатолій Голубченко.

Він підкреслив, що це вже другий енергоефективний дитячий садок у Києві. Наприкінці 2012 року в Оболонському районі міста було введено в експлуатацію ДНЗ № 573.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді