В гостях у дитячого садка «Вишенька»

Ми продовжуємо ознайомлювати вас із найкращим досвідом вітчизняної дошкільної освіти. Цього разу Міністерство освіти і науки України представляє фоторепортаж із дошкільного навчального закладу «Вишенька».

Продовжуємо публікацію серії фоторепортажів Міністерства освіти і науки України, що висвітлюють діяльність кращих дошкільних навчальних закладів країни. Цього разу МОН представляє колектив дошкільного навчального закладу «Вишенька» у м. Жмеринка (Вінницька область).

Цей дитячий садок працює вже понад 40 років. Нині його очолює Аліна Твердохліб, яка сповідує кредо: «Зустрічаючи вранці у дитячому садку кожну дитину ми маємо передати батькам: тут вашу дитину люблять, цінують, прагнуть створити найліпші умови для її гармонійного розвитку».

У дошкільному навчальному закладі «Вишенька» широко використовуються засоби медіа-освіти, створено банк інноваційних технологій, упроваджено в практику роботи технології психолого-педагогічного проектування.

Також тут запроваджено моніторингову систему оцінювання педагогічної діяльності з врученням сертифікатів «Майстер своєї справи»; якості підготовки груп до нового навчального року в оглядах-конкурсах «П’ять зірок»; «Золоту серію занять», як кращих зразків передового педагогічного досвіду. Для молодих спеціалістів успішно діє програма «Наставник». Щороку в конкурсі-рейтингу «Сім найвпливовіших жінок закладу» відзначають кращих працівників ДНЗ.

Варто відзначити,що у дитячому садку функціонують дві спеціалізовані групи для дітей із вадами зору. Корекційно-лікувальну роботу в спеціалізованих групах проводять тифлопедагоги, лікар-офтальмолог та медсестра-ортоптистка. У ДНЗ «Вишенька» обладнано спеціалізований ортоптичний кабінет для проведення повноцінного плеопто-ортоптичного лікування. Кабінет оснащено сучасною медично-лікувальною апаратурою, спеціалізованими комп’ютерними програмами для лікування зорових паталогій у дітей дошкільного віку.

Також керівництво дитячого садка обладнало індивідуальне робоче місце тифлопедагога, де систематично проводяться заняття з дітьми. Вони включають у себе вправи, що спрямовані на розвиток гостроти зору, кольоросприйняття, на формування координації рухів, орієнтування у просторі.

Тісна співпраця вихователів, спеціалістів, медиків та батьків забезпечує високу ефективність роботи цього навчального закладу. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді