У навчальних закладах країни проведуть Тижні безпеки

У квітні-травні та жовтні-листопаді 2014 року в навчальних закладах країни будуть проведені Тижні безпеки. Міністерство освіти і науки України визначило перелік заходів, які ознайомлять дітей з основами безпеки життєдіяльності.

Як ознайомити дітей із правилами безпечної поведінки та допомогти їм засвоїти ті навички, що забезпечать збереження їхнього життя і здоров’я в разі виникнення надзвичайної ситуації? Для цього у квітні-травні та жовтні-листопаді 2014 року в дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах будуть проведені Тижні безпеки знань з основ безпеки життєдіяльності населення.

Відповідний наказ Міністерства освіти і науки України «Про проведення Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності в дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах України» від 16.04.2014 № 462 опубліковано на сайті відомства.

У межах проведення Тижнів безпеки міністерство рекомендує поновити інформаційно-довідкові куточки з питань безпеки життєдіяльності, провести відкриті тематичні уроки, а також конкурси і вікторини на знання правил безпечної поведінки.

Для полегшення підготовки до проведення Тижнів безпеки у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах напрям «Експертус Освіта» підготував тематичні випуски «Безпека життєдіяльності» та «Цивільний захист» КОЗА-ДИСКа «Шаблони документів закладу освіти».

Розміщені на диску шаблони документів і практичні рекомендації дадуть змогу керівникам навчальних закладів організувати ефективну роботу з безпеки життєдіяльності та проведення Тижнів безпеки, оперативно реагувати на зміну ситуації та своєчасно доводити важливу інформацію до всіх учасників освітнього процесу. Усі документи складено відповідно до чинного Кодексу цивільного захисту України від 02.10.2012 № 5403-VI.

Зауважимо, що перевагою шаблонів документів в електронному варіанті є можливість швидкого коригування та доповнення тексту в разі змін нормативно-правової бази або необхідності врахування специфіки діяльності та потреб навчального закладу.

Наказ Міністерства освіти і науки України «Про проведення Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності в дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах України» розміщено в експертно-правових системах «Експертус: Дошкільний заклад» та «Експертус: Школа».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді