Львівські школярі ознайомилися з пожежно-рятувальною справою

Львівський державний університет безпеки життєдіяльності ініціював проведення пізнавальної екскурсії для учнів шкіл м. Львова. Юні відвідувачі мали чудову нагоду не лише ознайомитися з історією цього навчального закладу, а й відчути себе справжніми рятувальниками.

6 квітня 2014 року майже 100 учнів із трьох шкіл м. Львова відвідали Львівський державний університет безпеки життєдіяльності. Вони ознайомилися з історією цього вищого навчального закладу та дізналися про особливості навчання і підготовки рятувальників.

Школярі побували в навчальних аудиторіях, бібліотеці, культурно-просвітницькому центрі, спортивному та атлетичному залах, відвідали музеї історії навчального закладу. Учасникам екскурсії особливо сподобалося перебування в навчальній пожежно-рятувальній частині. Там вони побачили , як здійснюється практична підготовка курсантів-рятувальників.

Крім того, на базі психолого-тренувального полігону школярі отримали чудову нагоду пройти своєрідне випробування у вигляді лабіринту з перешкодами і лазами різних конфігурацій.

Також відвідувачам показали пожежно-рятувальну техніку та обладнання, яке щодня використовується не лише під час навчальних занять, а й при гасінні пожеж і ліквідації надзвичайних ситуацій. Викладачі університету нагадали учням елементарні правила особистої безпеки та алгоритм дії в разі виникнення небезпеки.

Нагадуємо, що напрям «Експертус Освіта» підготував тематичні випуски «Безпека життєдіяльності» та «Цивільний захист» КОЗА-ДИСКа «Шаблони документів закладу освіти». Розміщені на диску шаблони документів і практичні рекомендації дадуть змогу керівникам навчальних закладів організувати ефективну роботу з безпеки життєдіяльності, оперативно реагувати на зміну ситуації та своєчасно доводити важливу інформацію до всіх учасників освітнього процесу. Усі документи складено відповідно до чинного Кодексу цивільного захисту України від 02.10.2012 № 5403-VI.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді