Встановлено гарантії для мобілізованих, які навчаються і навчають

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до законів України «Про освіту» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо гарантій для студентів, аспірантів, педагогічних, науково-педагогічних працівників».

Шляхом внесення змін до Закону України «Про освіту» встановлено освітні, соціальні та матеріальні гарантії для студентів, курсантів, слухачів, стажистів, клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів, які у зв’язку з проведенням мобілізації призвані для проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формувань України.

Закон України «Про внесення змін до законів України «Про освіту» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» № 4889 передбачає, що студенти та аспіранти денної форми навчання не підлягають призову на військову службу під час мобілізації на особливий період.

Також для осіб, призваних для проходження військової служби під час мобілізації в особливий період, закон надає право:

  • зберегти місця навчання у навчальних закладах та зберегти додаткові види соціального і матеріального забезпечення;
  • на відстрочку для складання екзаменаційної сесії та державної атестації у навчальних закладах;
  • педагогічному чи науково-педагогічному працівнику зберегти місце роботи, посаду і попередній середній заробіток;
  • зменшити розмір плати за навчання, підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації кадрів або за надання додаткових освітніх послуг з урахуванням перерваного та оплаченого строку навчання.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді