Про проведення заходів щодо протидії тероризму

З метою убезпечення представників освіти від можливих терористичних посягань підготовано лист Міністерства освіти і науки України «Про проведення заходів щодо протидії тероризму» від 25.07.2014 № 1/9-372.

З огляду на складну ситуацію Міністерством освіти і науки України (МОН) підготовано лист МОН «Про проведення заходів щодо протидії тероризму» від 25.07.2014 № 1/9-372.

Лист направлено до відома начальників  (директорів) управлінь (департаментів)  освіти  і науки обласних, Київської міської  державних адміністрацій, ректорів (директорів) інститутів післядипломної педагогічної освіти, керівників навчальних закладів з метою підвищення безпеки.

У листі МОН  «Про проведення заходів щодо протидії тероризму» від 25.07.2014 № 1/9-372 йдеться про проведення такої роботи в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, як:

  • підготовка педагогічних працівників, учнів та студентів до дій в умовах загрози чи вчинення терористичного акту;
  • забезпечення готовності до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуації ;
  • здійснення контролю в місцях масового перебування людей (дошкільні, загальноосвітні, позашкільні, професійно-технічні та вищі навчальні заклади).

Випуск 2013.4 «Цивільний захист» КОЗА-ДИСКа «Шаблони документів закладу освіти» стане у пригоді керівнику навчального закладу, адже містить шаблони планів, інструкцій і наказів, що забезпечать розподіл функціональних обов’язків працівників, виконання планових і поточних завдань з цивільного захисту. Підготовлені матеріали дадуть змогу керівному складу навчального закладу з цивільного захисту оперативно відреагувати на зміну ситуації та вжити необхідних заходів.

Обговорити цю новину можна на нашому форумі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27857

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді