Уряд пропонує надати декретну відпустку батькам-вихователям сиріт

Кабінет Міністрів України ухвалив законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання батькам-вихователям додаткових соціальних гарантій», розроблений Міністерством соціальної політики України.

Кабінет Міністрів України ухвалив законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання батькам-вихователям додаткових соціальних гарантій». Розроблений Міністерством соціальної політики України документ передбачає надання працюючим батькам-вихователям, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в прийомних сім’ях або дитячих будинках сімейного типу, права на відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

У Кодексі законів про працю та Законі України «Про відпустки» надання такої відпустки цій категорії батьків законодавчо не врегульовано. Право на відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку мають тільки прийомні батьки та опікуни. В разі ухвалення відповідного законопроекту Верховною Радою України батьки-вихователі отримають рівні з іншими батьками соціальні гарантії.

Станом на 1 липня цього року в Україні функціонує 881 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховуються 5840 дітей, з них — 47 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 53 дитини віком до трьох років.

Міністр соціальної політики Людмила Денісова зазначила, прийняття цього законопроекту забезпечить право батьків-вихователів, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, збереження робочого місця за працюючими батьками-вихователями і матиме позитивний вплив на розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей та зменшення загальної кількості дітей цієї категорії в інтернатах та дотримання пріоритетності їх улаштування в сім'ї громадян.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді