Електронний репозиторій підручників запрацював

На порталі Центру освітніх комунікацій створено репозиторій шкільних підручників. У вільному доступі електронні версії підручників для 1-9-х класів.

Запрацював електронний репозиторій підручників, який дасть змогу якісно удосконалити навчальний процес. Тепер викладачі самостійно мають змогу обирати підручник для навчання.

Усі охочі можуть ознайомитися з ресурсом  за посиланням. Для завантаження матеріалів необіхдно зареєструватися.

Зараз на сторінці електронного репозиторію не всі електронні версії підручників. Поки вкладки електронного ресурсу передбачають лише доступ до навчальної літератури 1-9-х класів. Окрім самих підручників представлено навчальні програми та дидактичні матеріали. Також розміщено адаптовані текстові варіанти підручників для сліпих та слабозорих дітей.

Заплановано на початку вересня провести майстер-клас в режимі онлайн, аби підготувати координаторів для роботи з репозиторієм у всіх областях України. Для цього інститути післядипломної освіти кожної області мають повідомити про кандидатуру на електронну адресу [email protected] у найближчі дні.

Також 4 вересня відбудеться вебінар за участю шкіл із навчанням мовами національних меншин, аби врахувати, які навчальні матеріали, окрім підручників, вони потребують на порталі.

Свої пропозиції щодо матеріалів, а також зауваги і побажання з приводу користування репозиторієм учителі можуть надсилати на електронну адресу [email protected].

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді