Збільшено кількість місць у програмі FLEX для український школярів

Представництво Future Leaders Exchange вирішило надати половину місць Росії на користь українським учням для навчання за кордоном.

У зв’язку з виходом Росії з програми обміну учнями, представництво Future Leaders Exchange (FLEX) віддало 50% місць на користь старшокласників України.

Вікторія Нуланд, високопоставлений чиновник Держдепартаменту з європейських та євразійських справ, повідомила: «Ми сподіваємося, що ми зможемо відновити нашу програму в Росії в не надто віддаленому майбутньому. Але в той же час, у нас буде більше, ніж 100 додаткових місць у середній школі для українців».

Близько 240-ка школярів брали участь у навчанні в Сполучених Штатах Америки (США) з Росії, а з України приблизно 204 старшокласника. Відтепер частина вакантних місць буде за Україною, а інша частина — поділена між Молдовою, Грузією і Вірменією.

Нагадаємо, програма обміну майбутніх лідерів (FLEX) — це програма для учнів загальноосвітніх шкіл десяти країн співдружності незалежних держав (СНД) — Євразії, яка фінансується урядом Сполучених Штатів. Програма надає школярам стипендії, які дають їм змогу подорожувати до Сполучених Штатів, навчатися в американській школі протягом одного академічного року і проживати в американській родині.

FLEX було засновано в 1992 році, як основну програму Євразійської Шкільної Ініціативи Акту на Підтримку Свободи. Програма фінансується Державним Департаментом Сполучених Штатів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді