Соціальний проект «ІКТ — освітянам!» стартував у Вінниці

Заступники директорів шкіл міста Вінниці долучилися до Всеукраїнського соціального проекту напряму «Експертус Освіта» «ІКТ — освітянам!».

15 жовтня 2014 року до закладу «Загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 27 Вінницької міської ради» на запрошення директора Олексія Тернового завітали майже півсотні заступників директорів загальноосвітніх навчальних закладів міста Вінниці. Метою зустрічі міського рівня стала участь у Всеукраїнському соціальному проекті напряму «Експертус Освіта» «ІКТ — освітянам!».

Підвищення інформаційно-комунікаційної та правової компетентностей — це не лише вимога часу, а щоденне робоче завдання керівників працівників навчальних закладів. Тому лейтмотивом семінару-практикуму стало знаходження шляхів розв’язання таких нагальних управлінських питань, як відстеження останніх змін у нормативно-правовій базі, оптимізація роботи з документами та упровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний процес. Робота проходила за активної участі Ірини Божок, заступника директора Департаменту освіти Вінницької міської ради та Наталії Москальчук, завідувача міського методичного кабінету Департаменту освіти Вінницької міської ради.

У комп’ютерних класах тренери від Цифрового видавництва Експертус Артур Кубрак, Вікторія Третяк та Катерина Алєксєєнко провели для освітян практикуми з використання інформаційно-комунікаційних технологій, електронних продуктів і систем. Так, учасники заходу здобули навички швидкого пошуку, опрацювання і систематизації документів, навчилися використовувати автоматизовані шаблони, апробували роботу з КОЗА-ДИСКами «Шаблони документів закладу освіти» та «Шаблони і розробки для завучів школи» та експертно-правовими системами «Експертус Школа».

«Використовую систему «Експертус Школа» три місяці. Дуже задоволений. Пошук потрібної для роботи директора інформації займає лічені хвилини, що набагато полегшує виконання рутинних завдань», — поінформував Олексій Терновий, директор закладу «Загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 27 Вінницької міської ради».

Під час тренінгу-практикуму учасники також ознайомилися з освітніми веб-сервісами, використання яких сприяє підвищенню фахового рівня педагогічних колективів, дізналися, як взяти участь у вебінарах, онлайн-засіданнях та фахових конкурсах, зокрема від журналів «Заступник директора школи», «Практичний психолог: Школа», «Учитель музичного мистецтва».

Довідка.

Заклад «Загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 27 Вінницької міської ради» було відкрито 1 вересня 1987 року. У закладі навчаються 1245 учнів в 43 класах. Вивчають англійську, німецьку, російську, польську мови, в кожній із паралелей 5–9-х класів є спортивний клас.

Є потужна матеріальна база для занять фізичною культурою і спортом: спортивно-ігровий мультикомплекс, басейн, два спортивних зали, два тренажерних зали, тир довжиною 50 м. Учні та випускники школи неодноразово ставали переможцями та призерами Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи з різних видів спорту. 11 років поспіль школа посідає І місце у міських спортивних іграх школярів. Серед останніх досягнень — у жовтні 2014 року команда школи посіла ІІ місце у фіналі Всеукраїнських змагань серед школярів «Старти надій» у місті Ворохта.

Заклад постійно бере участь та перемагає у міжнародних та всеукраїнських конкурсах, проектах, грантах, акціях. Серед останніх — участь у міжнародній акції «Посади дерево заради миру». Більше 10000 шкіл в один день 22вересня 2014 року садили дерева заради миру.

Більше фото дивіться за посиланням

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27858

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47531

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39079

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42312

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді