Анульовано ліцензію Приватного вищого навчального закладу «Київський університет культури»

Акредитаційна комісія Міністерства освіти і науки України позбавила ліцензії Приватний вищий навчальний заклад «Київський університет культури».

Анулювано ліцензію Приватного вищого навчального закладу «Київський університет культури», засновниками якого є ректор Михайло Поплавський з сином. Рішення було прийнято одноголосно Акредитаційною комісією Міністерства освіти і науки України.

У кінці жовтня цього року Приватний вищий навчальний заклад «Київський університет культури»,  звернувся до Міністерства освіти і науки України (МОН) з проханням провести чергову акредитаційну експертизу (перевірку кожної спеціальності, яку необхідно проходити кожні п'ять років, інакше виш можуть позбавити ліцензії). Остання акредитація закладу проводилася у червні 2010 року. В січні 2014 року вишу було продовжено ліцензію.

Цього року експертна комісія МОН прийшла з перевіркою за вказаною в установчих документах адресою, однак виявилося, що виш фізично не існує, а тільки на папері.

За даними журналістського розслідування Марії Землянской зі «Слідство.Інфо», Поплавський використовував  схему з використанням приватного «клона» Київського державного національного університету культури і мистецтв, платно навчаючи студентів у своєму приватному вузі під назвою Приватний вищий навчальний заклад «Київський університет культури», відомому як КУК.

Так, студенти перші три курси числилися в КУК, за що платили чималі гроші. Однак за фактом навчання проходило на базі державного вишу.

Наразі справу передано до Генеральної прокуратури України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді