Щодо скасування права на пенсію за вислугу років

Міністерство соціальної політики України повідомляє, що на сьогодні пропозицій щодо скасування права на пенсію за вислугу років не розглядає. Працівники бюджетної сфери мають право на призначення пенсії за вислугу років за наявності вислуги від 25 до 30 років, незалежно від віку.

Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 № 1058-IV (далі — Закон № 1058-IV) збережено всі умови призначення пенсій на пільгових умовах, які були передбачені Законом України «Про пенсійне забезпечення» від 05.11.1991 № 1788-XII , в тому числі за вислугу років.

При цьому, розмір пенсії обчислюється згідно зі ст. 27, 28 Закону № 1058-IV .

На сьогодні працівники бюджетної сфери (освіти, культури, охорони здоров’я) мають право на призначення пенсії за вислугу років за наявності вислуги від 25 до 30 років, незалежно від віку.

На сьогодні Міністерство соціальної політики України пропозицій щодо скасування права на пенсію за вислугу років не розглядає.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді