Право на вступ до ВНЗ поза конкурсом

Для яких соціально незахищених категорій громадян будуть пільги під час вступу до вищих навчальних закладів України у 2015 році?

У Міністерстві освіти і науки України (МОН) готують зміни до законодавства, відповідно до яких діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування у 2015 році таки матимуть право на вступ поза конкурсом до державних і комунальних вищих навчальних закладів. Про це йдеться у відповіді, яку надало МОН на звернення народного депутата Миколи Томенка.

У минулому році тривало обговорення проекту документу про Умови прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році. Від громадськості та експертів надходило багато зауважень та звернень, зокрема, стосовно правил позаконкурсного вступу у 2015 році. За попередньої редакції документу, ця пільга не поширювалася на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. Як зазначено на сайті депутата, саме тому Микола Томенко звернувся листом до МОН з проханням пояснити, чому ці соціально незахищені категорії громадян не мають права претендувати на пільги і під час вступу до вищих навчальних закладів не можуть бути зараховані поза конкурсом.

У відповідь МОН повідомило, що такі зміни будуть вносити до відповідних нормативно-правових актів з метою надання дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківської опіки, пільг на право позаконкурсного вступу у вищі навчальні заклади у 2015 році.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді