У наказі варто вказати:
- який режим харчування організовано в навчальному закладі
- чи повністю укомплектовано працівниками, які забезпечуються організацію харчування
- стан матеріально-технічного забезпечення харчоблоку, групових приміщень
- чи було придбано посуд для харчування.
- чи видача готових страв на групи здійснювалася відповідно до графіка видачі їжі.
Вкажіть, чи постачали продукти харчування і продовольчу сировину регулярно та в повному обсязі відповідно до заявок протягом року.
Аналіз виконання норм харчування за рік
Проаналізуйте виконання норм харчування на рік. Наприклад, зазначте, що переважно харчування дітей у дошкільному навчальному закладі здійснювалося наближено до норм, було раціональним, збалансованим, різноманітним.
Зазначте виконання норм продуктів, наприклад:
- Від 90% до 100% — м’ясні, картопля, крупи, борошно, яйця, олія, масло вершкове.
- Від 80% до 90% — риба та рибопродукти, молоко, сметана, сир кисломолочний, сир твердий, фрукти, соки.
Зазначте, чи здійснювався впродовж року контроль за умовами зберігання, дотриманням строків реалізації продуктів і технологією приготування їжі. Для правильної організації харчування дітей, на основі перспективного меню та з урахуванням наявності продуктів складалося щоденне меню.
Вкажіть, що рада закладу з харчування здійснювала свою діяльність відповідно до річного плану роботи.
Поради, як скласти наказ про стан харчування дітей за рік
1 | Вивчіть нормативно-правові документи
| За порушення в організації харчування посадові особи можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності. врахуйте вимоги нормативно-правових актів |
2 | Залучіть працівників до аналізу стану харчування дітей
| Це можуть бути медична сестра, комірник, вихователь-методист, завідувач господарства, члени ради з харчування.
|
3 | Проаналізуйте показники виконання норм харчування на рік
| З’ясуйте:
|
4 | Порівняйте показники виконання норм з попереднім роком | Якщо показники погіршилися чи покращилися, з’ясуйте причини |
5 | Проаналізуйте створення умов для харчування дітей | А саме:
|
6 | Проаналізуйте організацію дієтичного харчування | А саме:
|
7 | Проаналізуйте кадрове забезпечення | А саме:
|
8 | Проведіть анкетування батьків щодо організації харчування дітей | Таким чином визначіть позитивні та негативні форми у харчуванні |
9 | Проаналізуйте ведення документації з харчування | А саме:
|
10 | Проаналізуйте рівень сформованості у дітей культурно-гігієнічних навичок | А саме:
|
11 | Узагальніть результати аналізу | Складіть довідку, у якій зазначте висновки та викладіть пропозиції щодо поліпшення харчування |