Організація роботи роїв та куренів гри «Джура»

Що врахувати під час патріотичної гри «Джура». Як назвати рій та курінь, організувати їхню роботу та вести Книгу звитяг.

Гра «Сокіл» («Джура»): правила та завдання

Демотивованість учня: ознаки та рекомендації

Як провести гру

Назва рою є обов’язковою умовою входження рою до складу куреня у грі «Джура». Також потрібно ознайомитися з правилами, щоб розпочати гру. 

Назви роїв та куренів

Кожен рій куреня обирає собі назву за тематикою історичної героїки борців за незалежність України. В положені наведені приклади таких назв роїв:

  • «Святославичі»
  • «Січовики»
  • «Гайдамаки»
  • «Чорні запорожці»
  • «Азовці»
  • «Кіборги».
Організація гри «Сокіл» («Джура»)формування та етапи створення роїв і куренів

Назву гуртка/рою затверджує рада ройових куреня.

Завдання і напрями національно-патріотичного виховання в школі

Назви і склад роїв молодих козаків у закладах освіти, де відсутні курені Гри, та курені на базі роїв молодих козаків реєструє Головний штаб або обласний штаб Гри.

Кожен курінь Гри обирає собі назву за іменем покровителя (патрона)— історичної постаті місцевого або загальнонаціонального значення, яка відзначилася в період від княжої доби до наших часів (наприклад, «Курінь імені Євгена Подолянчука»).

Присвоєння імені куреню затверджує Головний штаб або обласний штаб. У разі коли курінь створюється на кадровій основі одного з громадських об’єднань (за згодою), то він може отримувати і відповідну назву (наприклад, «Козацька застава імені Івана Сірка»).

Особливо дієві та успішні курені можуть отримати у своїх назвах додатково порядковий номер (число) куреня у реєстрі куренів Гри (наприклад, «Курінь число 3015 імені Михайла Сороки»), який веде Український державний центр туризму.

⇒ План заходів зміцнення національної єдності: Освіта

⇒ Організовуємо клуб національно-патріотичного виховання

⇒ Патріотичне виховання в ДНЗ

Початок роботи куреня

Прийом до рою здійснюється на раді рою на добровільних засадах за письмовою згодою батьків (для учасників 6–17 років) після засвоєння кандидатом самоосвітнього просвітницького курсу. Прийом нового рою до куреня здійснює рада ройових.

Основою організації Гри є добровільне об’єднання учасників у рої, а роїв — у курені, в яких забезпечується реалізація принципу самоврядування.

Кожен рій веде свою Книгу звитяг (щоденник), яка складається з двох частин:

  • «Спадок»

⇒ сюди збирають свідчення про боротьбу за державну незалежність України в районі, місті, селі (зокрема й з усних та архівних джерел)

  • «Здобутки»

⇒ сюди вписують свої:

  • перемоги
  • досягнення
  • імена козачат, джур куреня тощо

Кожен курінь веде свою сторінку (блог) в інтернеті та викладає світлини і відеоматеріали, пов’язані з його діяльністю.

Підсумком діяльності куреня (рою) протягом навчального року є його презентація та наметове таборування, які організовує рада ройових.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді