Чи будуть пільги вчителям у сільській місцевості на користування житлом

Чи будуть пільги вчителям, які працюють у сільській місцевості і селищах міського типу, на користування житлом, як те передбачено у статті 57 Закону про освіту?

Мінсоцполітики повідомляє, що забезпечило реалізацію права на пільги педагогічним працівникам, які працюють у сільській місцевості.
Так, Кабмін 22.08.2018 вніс зміни до пункту Порядку надання пільг, компенсацій і гарантій працівникам бюджетних установ, військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, затв. постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2003 № 426 (далі — Порядок № 426).

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати


Норми Порядку № 426 узгоджено зі статтею 57 «Державні гарантії педагогічним і науково-педагогічним працівникам» Закону України «Про освіту», де частиною 3 передбачене надання педагогічним працівникам, які працюють у сільській місцевості і селищах міського типу, пільг на безплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах установлених норм.

У повідомленні Мінсоцполітики згадано про забезпечення права педагогічних працівників, які працюють у сільській місцевості і селищах міського типу, на пільги:

  • за користування житлом з опаленням і освітленням

  • для придбання твердого палива.

Частина третя статті 57 Закону про освіту

Педагогічним працівникам, які працюють у сільській місцевості і селищах міського типу, а також пенсіонерам, які раніше працювали педагогічними працівниками в таких населених пунктах і проживають у них, держава відповідно до законодавства забезпечує безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм

Зазначені пільги надаються за умови, що розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді