Заходи до Дня незалежності України в дитсадку

Що організувати у закладі дошкільної освіти до Дня державного прапора та Дня незалежності України

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Пропонуємо вам кілька ідей, як можна відзначити патріотичні свята українців у дитячому садку.

Година українознавства «Прапор нашої Вкраїни має колір жовто-синій». Доповніть розповідь уривками із творів художньої літератури, показом народних іграшок, виробів народних майстрів тощо.

Тематичні екскурсії. Поведіть дошкільників до краєзнавчого музею, покажіть їм історичні об’єки.

Фотовиставка. Запропонуйте дітям взяти участь в оформленні виставки фотографій «Ми діти твої, Україно!».

Виставка книжок. Представте книжки про традиції, національну символіку України, її історію, природу, визначні місця у куточку книги. Влаштуйте читання й обговорення історій про нашу країну.

Тематичні заняття. Закріпіть знання дітей про символи нашої держави, а також інші її особливості, як-от фразеологізми, прислів’я та приказки, народні казки, у формі заняття «Україна — рідний дім!». Для дітей середньої групи організуйте музично-пізнавальне заняття з елементами музикотерапії «Україна — це ми».

Патріотичне свято. У середній та старшій групах проведіть тематичне музичне свято «Та слава не згине — стрілецькая слава».

Захід серед педагогів. Запросіть дітей та їхніх батьків: вони залюбки дізнаються про те, які куточки України є рідними для їхніх вихователів.

Художньо-продуктивна діяльність. Запропонуйте дошкільникам взяти участь у конкурсі малюнків на асфальті «Моя рідна країна!» або ж організуйте креативне малювання «Яким я уявляю прапор нашої країни».

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді