Взаємодія ДНЗ з громадськістю: добірка року

Добірка статей журналу «Практика управління дошкільним закладом» за 2017 рік щодо співпраці з громадськістю

Батьківський комітет: організація та діяльність. Тест

Тісна взаємодія з батьками вихованців — це запорука успішної діяльності навчального закладу. Адже спільно розв’язувати питання простіше. Утім таку співпрацю слід організувати — створити батьківський комітет. Перевірте свої знання із зазначеного питання за допомогою тесту

Організація взаємодії закладів дошкільної освіти з батьками: вивчаємо документ за 5 хвилин

Про те, що батьки є учасниками освітнього процесу, знають усі його учасники. Чи долучаються батьки до діяльності закладу дошкільної освіти на ділі, а не на словах? Як організувати партнерську взаємодію закладів дошкільної освіти з батьками вихованців, роз’яснило МОН

Переваги та недоліки моделей співпраці керівника з колегіальними органами. Шпаргалка для керівника

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Як говорити з батьками дітей, щоб вас чули

Керівник спілкується з батьками дошкільнят постійно. Привід може бути різним — від зборів до виклику в дошкільний заклад. Як же говорити з батьками, щоб вони вас чули і прислухалися?

Моделі співпраці керівника з колегіальними органами

Іноді керівники дотримуються принципу: «Хочеш зробити добре, зроби сам». Він спрацьовує не завжди, адже якою не була б працездатною людина, вона не може зробити все. Тому деякі повноваження варто делегувати колегільному органу. Які саме?

Обговорення: як залучити всіх до роботи

Добре, коли колектив згуртований і може продуктивно обговорити та розв’язати будь-які робочі ситуації. Але якщо це не так? Які застосувати методи, аби залучити всіх до обговорення? Як провести його ефективно?

Мистецтво успішного виступу: як опанувати

Немає вибагливішої аудиторії, ніж дитяча. Дитина не вміє робити зацікавлене обличчя, якщо їй нудно. Дорослу аудиторію також важко «тримати», зацікавити. Тому кожен керівник навчального закладу має бути майстерним оратором. Опанувати загальні принципи ораторського мистецтва, які є однаковими для будь-яких публічних виступів, будь-яких типів аудиторій, — означає навчитися ефективно доносити інформацію до слухачів, мотивувати їх до дій і навіть впливати на їхній емоційний стан

Захищаємо права дошкільного закладу на чесну інформацію про його діяльність

Керівник дошкільного навчального закладу отримав запит від одного з місцевих телеканалів щодо проведення відеозйомки відкритого заняття. Якою має бути процедура погодження й організації цього заходу? Чи обов’язковою є згода батьків на зйомку їхніх дітей? Як діяти керівнику дошкільного закладу, якщо журналісти оприлюднять неправдиву чи перекручену інформацію?

Яку інформацію заборонено розголошувати

Працівники навчальних закладів під час роботи збирають чимало інформації про дитину, її батьків. Ця інформація є службовою таємницею, конфіденційною чи публічною? Чи можуть працівники ділитися нею з іншими?

Коли батьківські збори в радість: секрети успішної організації

Батьківські збори — основний спосіб взаємодії з батьками дітей. Тому важливо правильно спланувати їх та ефективно провести. Як організувати батьківські збори, аби вони мали результат, а не перетворилися на «повинність»?

5 порад, як вдало виступити перед аудиторією. Плакат в е-журналі

Відповіді на запитання

Громадська акредитація закладу освіти

Нині громадськість залучають до різних заходів, обговорення документів тощо. Чи залучатимуть її до перевірок закладів освіти?

Чи має завідувач ДНЗ подавати е-декларацію

У нашому місті зобов’язують керівників ДНЗ подавати елект­ронні декларації. Чи правомірно це?

На сторожі здоров’я дітей, або Чи обов’язково створювати раду з харчування в закладі дошкільної освіти

До директора закладу дошкільної освіти звернулися батьки вихованців, незадоволені якістю харчування їхніх дітей. Як проконтролювати харчування дошкільників? Чи обов’язково для цього створювати раду з харчування?



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді