Національний мультипредметний тест-2024: що очікувати

У вересні мають затвердити порядок проведення НМТ. Що планують додати, а що залишать без змін – у статті

Яких правил дотримуватися у школі

Нормативні документи щодо проведення національного мультипредметного тесту в 2024 році мають бути затверджені уже цього місяця.

Таку інформацію зазначила директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко щодо підсумків проведення НМТ.

Як вона повідомила, що модель комп’ютерних тестувань, які будуть відбуватись наступного року, вже розроблена.

«Про деталі вступної кампанії наступного року ви дізнаєтесь, щойно це рішення буде ухвалено. Упевнені, що цього року це буде не пізніше вересня поточного року. Це означатиме, що у вступників буде чесний рік і для підготовки, і для усвідомлення моделі тестувань», — акцентувала керівниця УЦОЯО.

Який формат НМТ-2024

Як зазначає голова комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак у коментарі Суспільному, у 2024 році абітурієнти будуть знаву складати національний мультипредметний тест. 

«У якій формі він буде – побачите, бо у нас все динамічно змінюється. Якщо минулого року вперше у нас був НМТ з трьох дисциплін, які були однаковими для всіх, то цього року ми пішли за програмою "2+1" для того, щоб можна було обрати предмет для спеціальності», — зазначив Сергій Бабак.

Національний мультипредметний тест — це електронний замінник ЗНО. 

Дати НМТ-2024

Поки дати НМТ-2024 ще немає. Адже ще не затвердили календарний план організації та проведення НМТ у 2024 році. Однак, орієнтовно можна розраховувати, що Національний мультипредметний тест у 2024 році проведуть, як у минулих роках. Орієнтовні дати:
  • Основна сесія з 3 до 21 червня
  • Додаткова – з 08 по 26 липня.


зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді