Обов’язки дошкільного закладу щодо надання додаткових платних освітніх послуг

Законодавством передбачено впровадження у дошкільних навчальних закладах додаткових освітніх послуг, які не визначені Базовим компонентом дошкільної освіти. Які обов’язки відповідно до нормативно-правових актів покладено на дошкільний заклад, читайте у публікації

Згідно з ч. 4 ст. 23 Закону України «Про дошкільну освіту» від 11.07.2001 № 2628-ІІІ  дошкільний заклад відповідно до статутних  цілей і завдань може надавати додаткові освітні послуги лише на основі договору між батьками або особами, які замінюють їх та навчальним закладом у межах гранично допустимого навантаження дитини, визначеного МОН України разом з МОЗ України (наказ від 20.04.2015 № 446).

Надавати додаткові освітні послуги можуть:

  • фізичні та юридичні особи, зареєстровані у встановленому законодавством порядку
  • штатні працівники цих закладів

Відповідно до п. 1.4 розділу І Порядку надання платних освітніх послуг державними та комунальними навчальними закладами (далі — Порядок) визначено обов’язки дошкільного закладу:

  • безплатно надати замовнику повну, доступну та достовірну інформацію щодо порядку та умов надання конкретної платної освітньої послуги, її вартості, порядку та строку оплати
  • оприлюднити вартість інших платних освітніх послуг — не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку їх надання

Натомість за порушення замовником умов договору (контракту, заяви) кошти, отримані навчальним закладом, залишаються згідно з умовами договору (контракту, заяви) у розпорядженні навчального закладу для виконання його статутних завдань згідно з чинним законодавством (п. 1.6 розділу І Порядку).

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді