Посадовий оклад — як порахувати менш ніж за хвилину

Електронний журнал «Практика управління закладом освіти» збагатився новим сервісом — «Калькулятор посадового окладу». Спробуймо?

Основою для обчислення заробітної плати будь-якого працівника навчального закладу є посадовий оклад. Його визначають так:

  • оклад працівника 1-го тарифного розряду множать на відповідний тарифний коефіцієнт.

За чотири кроки розрахувати розмір посадового окладу дасть вам змогу сервіс «Калькулятор посадового окладу» електронного журналу «Практика управління закладом освіти».

Як це зробити — прочитайте далі або ж прогляньте відеоролик наприкінці публікації.

Крок 1. Увійдіть на головну сторінку е-журналу

Якщо вкладка сайту е-журналу закріплена у вашому браузері, просто клікніть на ній лівою клавішою миші. Якщо ж ні, то уведіть в адресний рядок браузера edirshkoly.Експертус.ua.

Ви опинилися на головній сторінці е-журналу.

Доступ до сервісу — на верхній горизонтальній панелі. Аби перейти на його сторінку, клікніть лівою клавішою миші на посиланні.

Зауважте!

а) калькулятор доступний лише зареєстрованим користувачам

б) він не обчислює розмір заробітної плати, адже її складають оклад (ставка), підвищення, надбавки та доплати, інші виплати.

Крок 2. Уведіть прожитковий мінімум

Посадовий оклад з 01.01.2017 розраховують з розміру посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду. Його встановлюють у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня календарного року.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про державний бюджет України на 2017 рік» прожитковий мінімум для працездатних осіб становить з 1 січня — 1600 грн.

Тож у полі «Прожитковий мінімум» уведіть цифру 1600 грн.

Крок 3. Уведіть тарифний розряд

Розмір тарифного розряду визначте згідно з додатком 6 та 7 до наказу МОН «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 № 557.

Відтак уведіть цифру в полі «Тарифний розряд».

Приміром, ви керівник загальноосвітнього навчального закладу з кількістю учнів 900 осіб. Отож ваш тарифний розряд — 16-й.

З 01.01.2017 тарифні розряди для керівників та педагогічних працівників навчальних закладів підвищили на дві позиції.

Тобто, якщо раніше посадові оклади керівникам навчальних закладів нараховували за 12-16-м тарифними розрядами, то нині за 14-18-м. Так само й педагогічним працівникам посадовий оклад нараховують за 10-14-м тарифними розрядами (раніше за 8-12-м).

Крок 4. Натисніть «Розрахувати»

Кнопку «Розрахувати» знайдете у лівому нижньому куті сторінки сервісу. Після натискання під нею з’явиться розмір посадового окладу в гривнях.

Якщо множити на звичайному калькуляторі, то ви отримаєте суму в гривнях з копійками. Однак посадовий оклад — це завжди ціле число. Тому цифри до 0,5 калькулятор відкидає, від 0,5 і вище — заокруглює до однієї гривні.

Ось так, за хвилину ви порахуєте посадовий оклад.

Обчислення посадового окладу педагогічного працівника та керівника загальноосвітнього навчального закладу



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді