Розпочався конкурс для шкіл щодо створення центрів надолуження освітніх втрат

Центри із надолуження освітніх втрат буде облаштовано на базі шкіл у 14 областях України

Програма надолуження освітніх втрат

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Заклади освіти запрошують до участі в конкурсному відборі для запуску освітніх центрів із надолуження освітніх втрат учнів.

Мета цієї ініціативи — надолуження освітніх утрат учнів 3–10 класів через проведення групових занять з математики та української мови (у форматі офлайн та онлайн).

Зокрема, під час дії проєкту буде надаватись психоемоційна підтримка, насамперед через організацію психологічних тренінгів для учнів та навчання вчителів.

Для того, щоб зареєструватися в програмі, педагогічні команди мають бути на базі тих шкіл, які мають державну або комунальну форму власності та мають наявне та облаштоване відповідно до рекомендацій МОН та ДСНС укриття.

Окрім того, до складу команди повинні входити координатор (який складає розклад освітнього центру, координує діяльність учителів на місцях, готує звітну документацію), учитель початкових класів, учителі математики та української мови та психолог.

Центри із надолуження знань буде організовано на базі закладів освіти в 14 областях: Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Черкаській та Чернігівській.

Планується також створення онлайн-центру.

За проведення консультаційних занять та організацію роботи центрів передбачено гідні фінансові винагороди.

Прийом заявок відбуватиметься до 23 серпня та заповнювати форму можуть директори або їх заступники. 

Колективи шкіл-переможців будуть оголошені не пізніше 27 серпня.

Детальну інформацію щодо програми можна дізнатися в організаційному комітеті за адресою fundacja.mriydiy@gmail.com (тема листа — Центри надолуження знань).

За матеріалами Освіта.юа

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14265

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32472

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
251404

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді