На який період складати примірне двотижневе меню в ЗДО
Запитання
Що обрати для примірного двотижневого меню: період року чи сезон?
Відповідь
Раціональне харчування в закладі передбачає, що сестра медична або особа, яка відповідає за організацію харчування, складає примірне двотижневе меню:
- на зимово-весняний і літньо-осінній періоди року
- або на кожен сезон року окремо.
При цьому чинні нормативні документи не обмежують вибору періоду року або сезону.
Коли сестра медична або особа, яка відповідає за організацію харчування, складає примірне двотижневе меню, то повинна врахувати:
- умови постачання
- сезонність продуктів харчування.
Зокрема, у містах відповідні органи управління освітою централізовано забезпечують державні та комунальні заклади продуктами харчування, а більшість сільських закладів отримує їх за рахунок відповідних рад.
З відповідей «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)