На який період складати примірне двотижневе меню в ЗДО

1047

Запитання

Що обрати для примірного двотижневого меню: період року чи сезон?

Відповідь

Раціональне харчування в закладі передбачає, що сестра медична або особа, яка відповідає за організацію харчування, складає примірне двотижневе меню:

  • на зимово-весняний і літньо-осінній періоди року
  • або на кожен сезон року окремо.

При цьому чинні нормативні документи не обмежують вибору періоду року або сезону.

Коли сестра медична або особа, яка відповідає за організацію харчування, складає примірне двотижневе меню, то повинна врахувати:

  • умови постачання
  • сезонність продуктів харчування.

Зокрема, у містах відповідні органи управління освітою централізовано забезпечують державні та комунальні заклади продуктами харчування, а більшість сільських закладів отримує їх за рахунок відповідних рад.

З відповідей «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Зауважте!

Щоб проглянути запис вебінар «Як організувати харчування в дошкільному закладі — не теорія, а практика», достатньо лиш зареєструватися

Е-журнал «Медична сестра дошкільного закладу» можна читати безплатно 3 дні, взявши демо-доступ

Взяти демо-доступ до журналу і читати безплатно 3 дні

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Вебінар ВМДЗ

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей в літній період

Організація харчування дітей в оздоровчий період — на що звернути увагу. Скачайте корисні інфографіки для стендів у дитячому садку або роздаткових матеріалів для батьків
14193

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
1592