Чи дотримувати однакового примірного двотижневого меню в усіх дошкільних закладах

457

Запитання

Чи обов’язково в закладах дошкільної освіти дотримуватися однакового примірного двотижневого меню?

Відповідь

Ні, не обов’язково.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах не містить вимоги, аби всі заклади району, села, селища чи міста дотримувалися єдиного примірного двотижневого меню.

У кожному закладі сестра медична або особа, яка відповідає за організацію харчування, складає примірне двотижневе меню:

Цей документ затверджує керівник закладу та погоджує територіальний орган Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (п. 19 Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затв. наказом МОН, МОЗ від 01.06.2006 № 242/329).

У разі внесення змін примірне двотижневе меню повторно погоджує територіальний орган Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

З відповідей «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Зауважте!

Щоб проглянути запис вебінар «Як організувати харчування в дошкільному закладі — не теорія, а практика», достатньо лиш зареєструватися

Е-журнал «Медична сестра дошкільного закладу» можна читати безплатно 3 дні, взявши демо-доступ

Взяти демо-доступ до журналу і читати безплатно 3 дні

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей в літній період

Організація харчування дітей в оздоровчий період — на що звернути увагу. Скачайте корисні інфографіки для стендів у дитячому садку або роздаткових матеріалів для батьків
12855

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
1265