Чи можна сало й мед дітям у дошкільному закладі

1420

Запитання

Чи можна використовувати сало та мед у раціоні дітей у закладах дошкільної освіти?

Відповідь

Так, можна.

Дитина віком від одного до трьох років, яка відвідує заклад загального типу, за триразового або чотириразового режиму харчування має щодня вживати по 1 г сала та меду, дитина від трьох до шести (семи) років — по 2 г (додаток 2 до КМУ «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 22.11.2004 № 1591).

Так само й дитина, яка відвідує санаторний заклад (групу), має щодня вживати мед 1-4 г залежно від віку та режиму харчування.

Утім норми харчування у санаторних закладах (групах) не передбачають вживання сала (додаток 3 до Постанови № 1591 та додаток 1 до постанови КМУ «Про норми харчування у протитуберкульозних закладах для осіб, хворих на туберкульоз, та малолітніх і неповнолітніх осіб, інфікованих мікобактеріями туберкульозу» від 27.12.2001 № 1752).

З відповідей «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Зауважте!

Щоб проглянути запис вебінар «Як організувати харчування в дошкільному закладі — не теорія, а практика», достатньо лиш зареєструватися

Е-журнал «Медична сестра дошкільного закладу» можна читати безплатно 3 дні, взявши демо-доступ

Взяти демо-доступ до журналу і читати безплатно 3 дні

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Вебінар ВМДЗ

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей в літній період

Організація харчування дітей в оздоровчий період — на що звернути увагу. Скачайте корисні інфографіки для стендів у дитячому садку або роздаткових матеріалів для батьків
14192

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
1590