Як дотримати норм споживання олії в дошкільному закладі

1858

Запитання

Улітку вдається дотримуватися норм споживання олії. Однак ув осінньо-зимовий період, коли на олії тушкують овочі, присмачують нею салати з квашеної капусти, вінегрет тощо, — норми тріщать по швах. Як бути?

Відповідь

Норми олії для закладів різних типів визначені в додатках:

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Цей продукт харчування діти мають вживати щодня.

Адже олія є доступним джерелом насичених та поліненасичених жирних кислот, що відіграють важливу роль у розвитку дитячого організму.

Масло вершкове та олія соняшникова — жири тваринного та рослинного походження відповідно.

В осінньо-зимовий період можна давати дітям менше масла вершкового, а наприкінці місяця переводити олію в цей продукт відповідно до норм заміни продуктів за енергоцінністю.

З відповідей «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Зауважте!

Щоб проглянути запис вебінар «Як організувати харчування в дошкільному закладі — не теорія, а практика», достатньо лиш зареєструватися

Е-журнал «Медична сестра дошкільного закладу» можна читати безплатно 3 дні, взявши демо-доступ

Взяти демо-доступ до журналу і читати безплатно 3 дні

Норми харчування олії

ДНЗ (крім санаторних) для дітей старше одного року

(додаток 2 до Постанови № 1591)

1–3 роки

3–6 (7) років

кількість приймання їжі

3

4

3

4

6 г

9 г

9 г

15 г

Санаторні ДНЗ (групи)

(додаток 3 до Постанови № 1591)

Санаторні ДНЗ (групи) різних профілів

Санаторні ДНЗ (групи) для дітей, які страждають на захворювання органів травлення

1–3 роки

3–6 (7) років

1–3 роки

3–6 (7) років

кількість приймання їжі

3

4

3

4

5

5

6 г

9 г

12 г

17 г

6 г

10 г

Протитуберкульозні заклади для осіб, хворих на туберкульоз, та малолітніх і неповнолітніх осіб, інфікованих мікобактеріями туберкульозу
(грамів брутто на день на одного хворого або інфікованого)

(додаток 1 до Постанови № 1752)

1–3 роки

4–7 років

7 г

12 г

Вебінар ВМДЗ

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей в літній період

Організація харчування дітей в оздоровчий період — на що звернути увагу. Скачайте корисні інфографіки для стендів у дитячому садку або роздаткових матеріалів для батьків
14191

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
1590