Чи можна використовувати в дитячому харчуванні курячу печінку

1267

Запитання

Чи можна використовувати при приготуванні страв для дітей у закладі дошкільної освіти курячу печінку?

Відповідь

Ані додатки 2, 3 та 8 до постанови КМУ «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 22.11.2004 № 1591, ані додаток 2 до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладі не містять вимоги, яку печінку можна вводити в дитячий раціон у закладі освіти.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Утім, додаток 6 до Інструкції визначає питому вагу неїстівної частини харчових продуктів за їх холодної кулінарної обробки, зокрема печінки яловичої та свинячої. Тож вважатимемо, що саме таку печінку можна замовляти та готувати для дітей.

На думку дієтологів ліпше вводити в дитячий раціон печінку яловичу. Адже вона м’яка і гіпоалергенна, на відміну від курячої та свинячої.

З відповіді «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Зауважте!

Доступний запис вебінару «Як організувати харчування в дошкільному закладі — не теорія, а практика»

Е-журнал «Медична сестра дошкільного закладу» можна читати безплатно 3 дні, взявши демо-доступ

Взяти демо-доступ до журналу і читати безплатно 3 дні

Вебінар ВМДЗ

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей в літній період

Організація харчування дітей в оздоровчий період — на що звернути увагу. Скачайте корисні інфографіки для стендів у дитячому садку або роздаткових матеріалів для батьків
14199

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
1598