Чи можна використовувати в дитячому харчуванні курячу печінку
Запитання
Чи можна використовувати при приготуванні страв для дітей у закладі дошкільної освіти курячу печінку?
Відповідь
Ані додатки 2, 3 та 8 до постанови КМУ «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 22.11.2004 № 1591, ані додаток 2 до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладі не містять вимоги, яку печінку можна вводити в дитячий раціон у закладі освіти.
Справи керівника у жовтні: що проконтролювати
Утім, додаток 6 до Інструкції визначає питому вагу неїстівної частини харчових продуктів за їх холодної кулінарної обробки, зокрема печінки яловичої та свинячої. Тож вважатимемо, що саме таку печінку можна замовляти та готувати для дітей.
На думку дієтологів ліпше вводити в дитячий раціон печінку яловичу. Адже вона м’яка і гіпоалергенна, на відміну від курячої та свинячої.
З відповіді «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)