Чи скорочуватимуть чисельність освітян на 3%

Міністерство фінансів України коментує доручення скоротити кількість працівників бюджетних установ, передбачене протоколом селекторної наради Прем’єр-міністра України від 13 січня 2015 року.

ЦК Профспілки оприлюднив лист Міністерства фінансів України щодо скорочення працівників навчальних закладів та установ освіти.

У листі зазначено, що штатні розписи навчальних закладів затверджуються відповідно до типових штатних нормативів, що встановлюють максимальну чисельність працівників.

За даними місцевих органів виконавчої влади станом на 01.01.2015 у галузі «Освіта» були вакантними 9084 посади.

Відповідно до статті 77 Бюджетного кодексу України обласні, міські, районні, селищні, сільські ради при затвердженні відповідних бюджетів ураховують у першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами.

Міністерства фінансів України повідомляє, що рішення щодо скорочення на 3 % чисельності працівників бюджетних установ урядом не прийнято.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді