Післядипломна освіта в Україні

Усі охочі можуть долучитися до обговорення проекту Положення про післядипломну освіту у сфері вищої освіти України.

На виконання Плану заходів МОН України з виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Коаліційної угоди МОН України підготувало проект Положення про післядипломну освіту у сфері вищої освіти України.

Проект, який розроблено з урахуванням нових засад функціонування системи вищої освіти, визначених Законом України «Про вищу освіту» від 1.07.2014 № 1556–VIІ, запропоновано на громадське обговорення.

Проектом визначено основні завдання, види та форми післядипломної освіти, засади управління, організації освітнього процесу, фінансово-економічних відносин, суб’єкти освітнього процесу.

Так, післядипломна освіта має створювати умови для безперервності освіти і включатиме: спеціалізацію, підвищення кваліфікації, стажування або здобуття іншої спеціальності на основі здобутого раніше освітнього рівня та практичного досвіду.

Відповідно до запропонованого проекту, післядипломну освіту здійснюватимуть заклади післядипломної освіти або відповідні структурні підрозділи вищих навчальних закладів і наукових установ.

Проектом передбачені освітньо-професійні програми, на основі яких до освітнього процесу залучатимуться слухачі, педагогічні працівники, науково-педагогічні працівники та фахівці-практики.

Щодо форм організації освітнього процесу та видів навчальних занять, то вони встановлюватимуться закладами післядипломної освіти залежно від складності, мети та змісту навчальної програми відповідно до потреб замовника на підставі укладеного з ним договору.

Зауваження і пропозиції до законопроекту можна надсилати протягом за адресою: [email protected]

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді