🎈 Вітаємо першого учасника Всеукраїнської премії «Кращі практики органів місцевого самоврядування — 2024»

Запрошуємо взяти участь у першому етапі Всеукраїнської премії «Кращі практики органів місцевого самоврядування — 2024». Залишайте свою заявку до 1 грудня 2024 року

Всеукраїнська премія «Кращі практики органів місцевого самоврядування — 2024»

Зараз Україна переживає надзвичайно складний період. Проте важливо пам'ятати, що в нас є ті, хто щиро прагне до змін на краще.Саме таких лідерів ми хочемо підтримати та відзначити. І тому Цифрове видавництво Експертус спільно з Державною службою України з питань праці обирають кращу регіональну програму поліпшення стану безпеки, умов праці та виробничого середовища. Винагорода переможцю — 30000 грн.

Перший етап продемонструє залученість органів місцевого самоврядування в життя підпорядкованих закладів освіти та охорони здоров’я, другий допоможе визначити кращу регіональну політику щодо безпечного середовища і умов праці. Беріть участь у першому етапі Всеукраїнської премії — залишайте свою заявку до 1 грудня 2024 р.

Дізнатися детальніше про конкурс

Представляємо заявку від першого учасника — Лесі Дзюбак, старости Жоравського старостинського округу Яготинської міської ради

Опорний загальноосвітній навчальний заклад «Жоравський навчально – виховний комплекс «Загальноосвітня школа ІІІІ ступенів дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)» Яготинської міської ради

Кращі практики органів місцевого самоврядування

Історія

Історія Жоравської школи почалася в 1990 році, від будівництва житла для потерпілих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

1 вересня 1990 року учні приступили до занять у новій неповній середній школі, а 30 грудня 1990 року було завершено будівництво освітнього закладу. 

З 1 вересня 1992 року Жоравська ЗОШ стала функціонувати як ЗОШ І—ІІІ ступенів.

31 січня 2017 року рішенням Яготинської районної ради Київської області назву закладу змінено на Опорний загальноосвітній навчальний заклад «Жоравський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І—ІІІ ступенів — дошкільний навчальний заклад (ясла-садок ) Яготинської районної ради Київської області».

Структура закладу освіти

До складу закладу освіти входить відокремлений підрозділ-філія «Червонівський НВК ЗОШ І ступеня — ДНЗ (ясла-садок) Яготинської районної ради Київської обл.», в якій навчається і виховується на сьогодні 50 дітей.

З 30.05.2017 року до Опорного закладу був приєднаний дитячий садок.

Загальні відомості

Загальна площа території закладу становить 2,35 га. Освітній заклад має дві окремі будівлі, в яких знаходиться безпосередньо опорний заклад та будівля дитячого садка.

Кількість учнів станом на 02.09.2024 р. — 122, вихованців дитячого садочка — 17.

У 2021 році була проведена термомодернізація — утеплення будівлі закладу освіти згідно програми Президента «Велике будівництво».

За сприяння Київської обласної адміністрації та Яготинської міської ради були виділені кошти на ремонт та обладнання їдальні закладу.

Заклад освіти має протирадіаційне укриття, яке розраховане на 210 осіб, площа 776,9 м2.

Два шкільні автобуси підвозять до опорного закладу дітей із семи сіл: Червоне, Лозовий Яр, Лемешівка, Годунівка, Гензерівка, Лебедівка, Сулимівка.

У серпні 2024 р. заклад освіти отримав другий автобус за рахунок співфінансування коштів держбюджету та коштів Яготинської міської ради.

Гуртки

В опорному закладі освіти працюють гуртки: «Козацько–лицарський гарт «Джура», «Козачата» (козацько-лицарський гарт для дітей 6-10 років), «Умілі руки».

Педагогічний склад

У закладі освіти працюють 23 педагогічні працівники, з яких:

  • 13 — спеціалісти вищої категорії;
  • 2 — спеціалісти першої категорії;
  • 4 — спеціалісти другої категорії.

Педагогічне звання «Старший учитель» мають 6 педпрацівників, нагрудний знак «Відмінник освіти» — 1 учитель.

Запрошуємо до участі і чекаємо історій успішної співпраці закладів освіти з органами місцевого самоврядування!

ВЗЯТИ УЧАСТЬ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
643

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
254925

Роз’яснення до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів

Щодо практичного застосування положень Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти
8940

Формування оптимальної мережі закладів освіти: результати аналізу діяльності місцевих органів управління освітою

У грудні 2022 року управління Державної служби якості освіти України в областях проаналізували діяльність 21 місцевого органу управління освітою територіальних громад . Що з'ясували — у статті.
1701

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді