Кабмін ухвалив ряд змін, які покращать установу «Школа супергероїв»

Уряд затвердив зміни, які поліпшать діяльність державної установи «Школа супергероїв»

Діяльність

Школа офлайн: ВЕБІНАР

У Кабінеті Міністрів України ухвалили постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 р. № 346 та від 28 жовтня 2021 р. № 1160», що має розширити можливості надання освітніх послуг для дітей, які перебувають на лікуванні чи реабілітації в закладах охорони здоров’я.

Серед основних змін у організаційних та освітніх процесах «Школи супергероїв»:

  • Освіта стане безперервною не тільки для дітей, які проходять лікування та реабілітацію у закладах охорони здоров’я в Україні, а й за кордоном, щоб мінімізувати освітні втрати через пропуск занять. 
  • Педагогічні працівники будуть забезпечені державними гарантіями так само, як і педагоги закладів освіти. 
  • Планується залучити вчителів іноземних мов, а також вчителів спеціальної освіти для дітей, які перебувають у психіатричних відділеннях або закладах із надання психіатричної допомоги, з метою проведення корекційно-розвиткових активностей. 
  • «Школа супергероїв» отримає можливість використовувати приміщення закладів охорони здоров’я на безоплатній основі. Кожна кімната матиме доступ до укриттів на базі закладу охорони здоров’я.

Важливим уточненням є те, що реалізація всіх змін не потребує додаткових витрат з державного бюджету. Оптимізація посад Школи відповідно до потреб допоможе організувати залучити потрібних фахівців у межах бюджету. Забезпечення викладання іноземної мови для учнів початкових класів буде можливим завдяки перерозподілу ресурсів між іншими предметами.

«Школа супергероїв» — це мережа освітніх центрів у лікарях, яка надає освітні, корекційно-розвиткові та психолого-педагогічні послуги для дітей, які перебувають на лікуванні чи реабілітації, зокрема для дітей з особливими освітніми потребами.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Учнівське самоврядування в закладі освіти

Формувати соціалізовану особистість з демократичними поглядами і вмінням працювати в команді – одна з важливих вимог сучасної освіти, яка найкраще реалізується через педагогіку партнерства, однією із форм якої є учнівське самоврядування.
14324

Педагогічна рада школи: функції та планування

Засідання педагогічної ради — важлива частина роботи закладу освіти. Її актуальність — у колегіальному прийнятті рішень. Розгляньмо функції педагогічної ради та особливості підготовки до засідань. Скачайте циклограму засідань педради
44372

Синхронне й асинхронне дистанційне навчання

Школи та учні вже пристосувались до нового формату навчання. Досить важко вибрати формат змішаного навчання з правильною комбінацією занять, яка була б комфортною і для закладу, і для учнів. Також потрібно обрати онлайн режим роботи – він може бути синхронним чи асинхронним. Давайте разом розбиратися в чому різниця.
87558

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді