Підготовка до нового навчального року й осінньо-зимового періоду: рекомендації МОН

МОН оприлюднило рекомендаційний лист

Підготовка до нового навчального року й осінньо-зимового періоду

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Міністерство освіти і науки розмістило лист про підготовку закладів освіти до нового 2024-2025 навчального року та осінньо-зимового періоду.

З метою своєчасного та якісного прийняття в експлуатацію закладів освіти до нового навчального року та проходження осінньо-зимового періоду 2024/25 року в умовах дії воєнного стану та віялових відключень або повного блекаута МОН пропонує: 

врахувати в роботі Інструктивно-методичні матеріали про порядок підготовки закладу освіти до нового навчального року й опалювального сезону

включати фахівців з державного нагляду (контролю) до складу комісій по прийому готовності закладу освіти до нового навчального року (за згодою)

забезпечити заклади освіти із цілодобовим перебуванням учнів / вихованців (спеціальних закладів освіти, санаторних шкіл, дитячих будинків), а також закладів та установ, що віднесені до критичної інфраструктури, генераторами, запасами пального до них, а також запасами вугілля й дров для пічного опалення тощо

врахувати в роботі рекомендації Міністерства охорони здоров’я України щодо організації харчування в укриттях (додали до листа МОН).

МОН просить керівників закладів фахової передвищої й вищої освіти державної та комунальної форми власності, закладів дошкільної освіти компенсуючого типу (спеціальні), комбінованого типу (зі спеціальними групами) та загального розвитку із цілодобовим режимом роботи, спеціальних закладів загальної середньої освіти, санаторних шкіл і дитячих будинків до 15 червня 2024 року (а потім щомісяця до 25 числа) проінформувати МОН про наявність незалежних джерел живлення. Для цього необхідно заповнити опитувальник за посиланням.

Також МОН додало рекомендації Міністерства охорони здоров’я щодо організації харчування в закладах освіти під час воєнного стану, зокрема, в укриттях.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді