Оздоровлення та відпочинок дітей буде відбуватися з урахуванням вимог щодо безпеки

Оздоровлення цьогоріч буде можливим з дозволу військових адміністрацій у закладах, які мають укриття

Оздоровлення та відпочинок дітей буде відбуватися з урахуванням вимог щодо безпеки

Ігри-знайомства для дітей

Про це розповіли під час засідання Штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей.

«У поточних умовах оздоровлення та відпочинок дітей є вкрай важливими, оскільки до звичних викликів додались виклики війни: психологічні та фізичні травми внаслідок воєнних дій, переміщень, розлучень з близькими та друзями, змін звичного оточення та розпорядку. Більше того, українські родини активно повертаються в регіони, де знижується активність бойових дій та починають працювати підприємства. Батьки повертаються до роботи, а діти залишаються вдома самі», – наголосили присутні на засіданні.

Також було прийняте рішення, що початок оздоровчої кампанії в безпечних регіонах відбудеться за таким алгоритмом.

  • Спочатку обласна військова адміністрація має визначити, чи є регіон достатньо безпечним для проведення оздоровлення та відпочинку дітей.
  • У випадку, якщо регіон визнано безпечним, то в ньому створюється обласна комісія із забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей, до складу якої входять всі представники дотичних служб, у тому числі в обов’язковому порядку представники ДСНС.
  • Комісія в свою чергу має провести перевірки закладів, які можуть надавати послуги з відпочинку та оздоровлення дітей. Заклади мають відповідати критеріям та умовам, у першу чергу щодо забезпечення безпеки дітей. Серед умов наявність укриттів, запаси пального, наявність актуалізованих планів евакуації та відповідного транспортного забезпечення.

✔️ Розвиток пошуково-дослідницької діяльності дошкільників

Джерело: Міністерство соціальної політики України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Екологічне виховання дошкільників

Як організувати екологічне виховання в дитячому садку, форми роботи з дошкільниками, поради вихователям та інструменти екологічного виховання
85454

Довідка про гурткову роботу: кому? для чого? як?

Як виконати навчальну програму в умовах постійних повітряних тривог, дистанційної освіти – над цією проблемою активно працюють. А от що робити закладам позашкільної освіти? Чи потрібно вводити гуртки за інтересами і чи матимуть вони попит? Як визначити доцільність і оцінити результативність їх роботи – з'ясовуємо у статті.
141

Як скорегувати порушення поведінки дошкільників засобами арт-терапії

Дошкільники не вміють контролювати свої емоції. Це призводить до порушень поведінки — агресивності, запальності чи, навпаки, замкнутості. Ігри та вправи допоможуть дітям розібратися із власними почуттями, навчать адекватно говорити про свої потреби
10472

Коли відвідування гуртків шкодить дошкільнику

Відвідування гуртків – важлива частина розвитку дошкільника. У тому разі, якщо це не суперечить його потребам. Що потрібно знати вихователям та батькам про перевантаження і перевтому дитини, аби не нашкодити їй надмірною зайнятістю
2090

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді